LONDEN - De Spanjaard Rafael Nadal heeft zich woensdag dan toch verzekerd van een plaats in de vierde ronde van Wimbledon. De verliezend finalist van vorig jaar had vijf sets nodig om zich van de Zweed Robin Söderling te ontdoen: 6-4 6-4 6-7 4-6 7-5.

Nadal en Söderling begonnen zaterdag al met inspelen voor hun partij, maar moesten toen weer de baan af. Na de rustdag van zondag konden ze wegens het slechte weer de wedstrijd pas woensdag voltooien.

In de tiebreak van de derde set kreeg Nadal maandag al een wedstrijdpunt, maar wist die niet te benutten.

Beelden

Op YouTube zijn beelden te zien van de psychologische oorlogsvoering die de twee kemphanen met elkaar leverden in de vijfde set.

Roddick

Andy Roddick heeft woensdag de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De Amerikaanse tennisser zette de Fransman Paul-Henri Mathieu met 6-2 7-5 7-6 opzij.

Mathieu had in de tiebreak nog wel de kans om de wedstrijd te verlengen, maar hij gaf daarin een 5-0-voorsprong uit handen. Roddick besliste de partij uiteindelijk met 8-6.

Djokovic

Djokovic heeft de vierde ronde bereikt. De als vierde geplaatste Serviër was woensdag met 7-6 (4), 6-7 (6), 6-2, 7-6 (5) te sterk voor de Duitser Nicolas Kiefer. Djokovic neemt het in de achtste finale op tegen Lleyton Hewitt. De als zestiende geplaatste Australiër schreef het grastoernooi in 2002 op zijn naam.