MARANELLO - In de sabotagezaak binnen Ferrari, heeft het Italiaanse team nu ook officieel een werknemer van concurrent McLaren aangeklaagd. Niemand minder dan de hoofdontwerper van het Britse team, Mike Coughlan, wordt van diefstal beschuldigd. De Brit werd intussen reeds geschorst.

"Ferrari heeft het gerecht in Modena recent gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de handelingen van Nigel Stepney en een ingenieur uit het McLaren-Mercedes team. Tijdens de huiszoeking in Groot-Brittannië werd bezwarend materiaal gevonden. We stellen de Britse ingenieur dan ook in staat van beschuldiging wegens diefstal van "technische informatie", verklaarde het Italiaanse team dinsdagavond.

Intussen raakte ook de identeit van de Britse dief bekend. Volgens het toonaangevende Britse magazine Autosport gaat het om Mike Coughlan, de hoofdontwerper van concurrent McLaren.

De Brit werd dinsdag door zijn werkgever geschorst. Volgens het Britse team handelde Couglan op eigen houtje en zullen ze de zaak grondig onderzoeken.