MERIDA - Peru heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Copa America dankzij een late gelijkmaker van Claudio Pizarro. Bolivia stond lange tijd voor met 2-1, goed voor een plek bij de laatste acht.

Peru was in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk en speelde vanaf de 77e minuut ook nog eens met tien man nadat invaller Joel Herrera met twee keer geel het veld af moest.

Pizarro maakte echter vijf minuten voor tijd met een kopbal, zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, een einde aan de droom van Bolivia. PSV'er Jefferson Farfan speelde het hele duel.

Venezuela

Ook Uruguay verzekerde zich dinsdagavond na een 0-0-gelijkspel tegen gastland Venezuela als beste nummer drie voor de volgende ronde. Venezuela, dat bovenaan eindigde in groep A, was maandag al zeker van de kwartfinales als gevolg van de uitslagen in groep C. De Venezolanen zijn voor het eerst sinds 1967 verder gekomen dan de groepsfase.

In groep C zijn Argentinië en Paraguay door, in poule B is alleen Mexico al zeker van een plek bij de laatste acht. De laatste groepswedstrijden moeten uitsluitsel geven welke landen recht hebben op de overige twee kwartfinaleplaatsen.

Crespo

De Argentijnse voetballer Hernan Crespo komt niet meer in actie tijdens de Copa America 2007. De aanvaller van Inter Milan raakte maandagavond in de gewonnen wedstrijd tegen Colombia (4-2) geblesseerd tijdens het nemen van een penalty. In het ziekenhuis bleek dat Crespo een spierscheurtje in zijn rechterbeen had opgelopen. De blessure houdt hem zeker drie weken aan de kant.

De Argentijn heeft besloten toch bij zijn team te blijven. Argentinië is al zeker van een plaats in de kwartfinales van het voetbaltoernooi dat dit jaar in Venezuela plaatsvindt.