AMSTERDAM - De toekomst van Christijan Albers in de Formule 1 begint steeds bleker te worden. De Nederlander is constant langzamer dan zijn jonge teamgenoot, de Duitser Adrian Sutil, en in de Grote Prijs van Frankijk ging de Spyker F1-coureur opzichtig in de fout door een tankinstallatie mee te slepen bij een pitstop.

Volgens Spyker F1-baas Michiel Mol moet er maar eens uitgebreid rond de tafel gezeten worden.

Snel

"We hoeven er niet omheen te draaien, Adrian is doorgaans sneller dan Christijan dit jaar", zei Mol in een interview met het eigen Spyker F1 Magazine. "Christijan worstelt met de afstelling. Vindt hij een goede set-up, dan is hij direct snel, dat wel."

"Hij heeft een agressieve rijstijl en die past minder goed bij de huidige Bridgestone-banden. De nieuwe banden lenen zich niet voor gooi- en smijtwerk. Feit blijft dat het opvallend is, dat een nieuwkomer zo vaak sneller is."

Top

"Christijan zelf vindt het ook een moeilijke situatie, dat mag duidelijk zijn. Over twee of drie races gaan we met Christijan rond de tafel. Hij wil graag naar de top, maar daar zijn wij ook volgend seizoen nog niet. Hij is toe aan teams als Williams of Toyota, maar ik weet niet of dat gaat gebeuren."