UTRECHT - Foeke Booy verlaat FC Utrecht en gaat aan de slag in Saudi-Arabië. De 45-jarige trainer heeft een contract voor een jaar bij Al-Nassr getekend. Dat maakte de Utrechtse club dinsdag bekend.

Booy was sinds 2002 hoofdtrainer van Utrecht. Hij won twee keer de KNVB-beker en eenmaal de Johan Cruijff-schaal. De oefenmeester stond bij Utrecht nog een een jaar onder contract, maar Booy had met voorzitter Jan Willem van Dop de afspraak gemaakt dat hij onder bepaalde voorwaarden mocht vertrekken.

"Hij is de meest succesvolle trainer die FC Utrecht ooit heeft gehad. Dat hij nu iets nieuws wil gaan doen begrijpen we", sprak Van Dop.

Booy had al enige tijd intensief contact met Al-Nassr. Afgelopen weekeinde reisde hij samen met zaakwaarnemer Ger Lagendijk naar Saudi-Arabië voor de afrondende besprekingen.

Van Loen

FC Utrecht traint komende zaterdag voor de eerste keer. De club verwacht niet dan al een opvolger te hebben gepresenteerd. In principe staan zaterdag assistent-trainers John van Loen en David Nascimento voor de groep.

"We hebben dit vertrek natuurlijk vanaf vorige week zien aankomen en we zijn inmiddels bezig met het zoeken naar een opvolger", aldus Van Dop. "We maken een weloverwogen keuze en nemen dus geen overhaaste beslissingen. We zorgen ervoor dat er een waardige opvolger komt."