AMSTERDAM - Ferrari heeft teammanager Nigel Stepney ontslagen. Dat maakte een woordvoerder van het Italiaanse Formule 1-team dinsdag bekend.

Tegen Stepney loopt een intern en een justitieel onderzoek naar sabotage tijdens de Grand Prix van Monaco vijf weken geleden.

De Brit wordt ervan verdacht een onbekend poeder in de benzinetank van de bolides van Felipe Massa en Kimi Räikkönen te hebben gegooid.

Aangifte

Mecaniciens van Ferrari ontdekten de poging tot sabotage zes dagen voor de start van de grandprix. Het team deed daarop direct aangifte bij de politie en wist de bolides tijdig te repareren voor de kwalificaties.

Massa reed in Monaco nog wel naar de derde plaats, terwijl Räikkönen als achtste eindigde.

Ontevreden

De verdenking van de sabotagepoging viel op Stepney omdat hij zeer ontevreden is over zijn rol binnen Ferrari. Hij reageerde bijzonder teleurgesteld toen een promotie tot technisch directeur na het vertrek van Ross Brawn eind vorig seizoen aan zijn neus voorbij ging.

Vorige maand beklaagde hij zich in een Engelse krant over zijn positie. De teamleiding strafte Stepney daarop door hem niet meer naar races af te vaardigen.