LIVERPOOL - De Spaanse international Fernando Torres verlaat Atletico Madrid voor Liverpool, de club van Dirk Kuijt. De 23-jarige aanvaller doorstond dinsdag de medische keuring en ook de clubs zijn eruit.

Met een transfersom van 36 miljoen euro is Torres de duurste Spaanse speler ooit. Woensdag neemt de Spanjaard afscheid in Madrid, waarna hij voor zes jaar vertrekt naar Liverpool.

Luis Garcia

Torres' landgenoot Luis Garcia neemt de omgekeerde weg en keert terug naar Atletico Madrid. De 29-jarige aanvaller tekende dinsdag een driejarig contract bij de Madrilenen. De Spaanse club kondigde aan dat ook de Braziliaanse middenvelder Cleber Santana voor drie seizoenen naar Madrid komt.

Garcia speelde in 2002/2003 voor Atletico. Daarna stapte hij over naar Barcelona waar hij in augustus 2004 werd weggekocht voor negen miljoen euro door Liverpool. De transfersom die Atletico betaalt, ligt volgens Spaanse media rond de vier miljoen euro.

De 23-jarige Santana komt voor ongeveer even veel geld over van de Braziliaanse club Santos. Atletico eindigde afgelopen seizoen als zevende en kwalificeerde zich voor de Intertoto Cup.