LONDEN - Michaëlla Krajicek heeft met Marion Bartoli een verrassende tegenstandster in de kwartfinales van Wimbledon gekregen. De 22-jarige Française zette dinsdag in de vierde ronde de Servische nummer drie van de wereld Jelena Jankovic opzij.

Krajicek had eigenlijk op een confrontatie met Jankovic gerekend. "Ze heeft al erg veel gepresteerd dit seizoen. Ik zie in haar de toekomstige nummer één van de wereld. Maar het maakt mij niet zoveel uit. Als ik goed speel, kan ik ze allebei hebben. Het is een nieuwe wedstrijd, dus we hebben allebei evenveel kansen", concludeerde Krajicek.

De speelster uit Almere werd na het bereiken van de kwartfinales overstelpt door reacties. "Ze kwamen van alle kanten. Ik heb ook ontzettend veel zin de volgende wedstrijd te spelen. Ik voel me fit en goed."

Hoogtepunt

Bartoli haalde ook voor het eerst in haar loopbaan de laatste acht op een grandslam. De 22-jarige inwoonster van Genève, 19e op de wereldranglijst, was niet echt verbaasd over dit resultaat .

"Ik sta in de top twintig, dus waarom zou ik niet bij de laatste acht van een grandslam kunnen komen. Maar het is zeker wel een van de hoogtepunten in mijn loopbaan. Ik heb ook een toernooi gewonnen, maar dit is toch nog mooier."

Canberra

Krajicek en Bartoli speelden in 2005 in Canberra een keer eerder tegen elkaar, toen won de Française met twee maal 6-4.

Na afloop van haar partij met Jankovic kon Bartoli zich dit echter niet meer herinneren. "Ik heb haar nog nooit gezien en nog nooit tegen haar gespeeld", reageerde ze op haar komende tegenstander.

Dubbel

Krajicek haalde als voorbereiding op die partij samen met haar Poolse partner Agnieszka Radwanska de derde ronde. Het duo versloeg de Tsjechische/Duitse combinatie Andrea Hlavackova/Sandra Klösel met twee keer 6-3. "Het was een goede training. Bovendien geeft het een lekker gevoel als je zo'n partij ook nog wint."