RIJSWIJK - Door een treffer van een invaller in de laatste minuut is Real Madrid in de Champions League ontsnapt aan een nederlaag. De titelverdediger speelde daardoor dinsdagavond gelijk bij Borussia Dortmund, 1-1.

De Koninklijke behoudt daardoor zijn punt voorsprong op Dortmund. Bij een nederlaag was de dan opgelopen achterstand van twee punten schier onoverkomenlijk geweest. AC Milan is in die groep al zeker van de volgende ronde.

Sterren

Coach Del Bosque had in Dortmund al zijn sterren opgesteld. Figo, Zidane, Roberto Carlos, Raul en Ronaldo. Slechts de laatste was, voornamelijk op basis van zijn snelheid, enkele malen gevaarlijk. Echt dicht bij een treffer kwam ook de Braziliaanse wereldkampioen niet.

Halverwege had Dortmund, zonder zijn geblesseerde spelermaker Rosicky, de leiding. De verliezend finalist (tegen Feyenoord) van het vorige UEFA-bekertoernooi kwam op voorsprong door de Tsjech Koller. Dat was verdiend. De Duitsers waren beter, agressiever en gevaarlijker.

Slot

Pas in de slotfase kwam Dortmund aan het wankelen. Desondanks viel de 1-1 pas in blessuretijd. Niet een van de grote namen, maar de net twee minuten eerder in het veld gekomen Portillo was daarvoor verantwoordelijk.

AC Milan

AC Milan kwalificeerde zich in Moskou door Lokomotiv te verslaan, 1-0. Het betekende de vierde opeenvolgende zege (van 1-0) voor de formatie van coach Ancelotti.

De treffer viel na ruim een halfuur en kwam op naam van Rivaldo. De Braziliaan scoorde van elf meter. Als welhaast gebruikelijk deed Seedorf het hele duel mee bij Milan. Hij miste voor de rust twee aardige kansen. Tomasson, oud-Feyenoorder, viel in de slotfase in.

Maldini

Maldini speelde voor de 118e keer in een internationaal duel voor Milan. Hij verbeterde daarmee een Italiaans record, dat op naam stond van voormalig Inter-verdediger Bergomi. De 35-jarige verdediger, recordinternational van zijn land met 126 wedstrijden, komt sinds 1985 uit voor de club.

Manchester United

In de andere groep won Manchester United voor de tweede keer binnen een week van Juventus, 3-0. Het elftal van Ferguson verzekerde zich daarmee evenals Milan van een plaats in de volgende ronde.

In Manchester had Juve zeven dagen eerder een duidelijk excuus: door een griepaanval miste het een aantal belangrijke spelers. In het eigen Delle Alpi was de formatie van Lippi grotendeels compleet. Alleen Del Piero (geblesseerd) en Tacchinardi (geschorst) ontbraken. Davids, in het weekeinde nog het bed houdend, stond weer in de basis.

Giggs

Veel helpen deed het allemaal niet. Bij rust leidde Manchester United met 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Giggs, de Welshman die bezig heet te zijn aan een matig seizoen. Daarmee was het duel beslist.

Na ruim een uur maakte Giggs plaats voor Van Nistelrooy. De Nederlander had aanvankelijk rust voorgeschreven gekregen. Op kolderieke wijze maakte de invaller 3-0. Tudor passeerde bijna zijn eigen doelman, de van de paal terugspringende bal werd ingetikt door Van Nistelrooy.

Voor de tweede plaats in de groep moet Juve zich nu Basel en Deportivo van het lijf houden. Deportivo staat gelijk met de Italianen, na de zege op Basel (1-0). Tristan scoorde voor de Spaanse club. Makaay was basisspeler bij Deportivo.