PUERTO LA CRUZ - De voetbalteams van Argentinië en Paraguay hebben maandagnacht de kwartfinales bereikt van de Copa Amerika. De Argentijnen versloegen Colombia met 4-2, Paraguay bleek te sterk voor de Verenigde Staten: 3-1.

Argentinië en Paraguay leiden in groep C met zes punten uit twee duels en hebben zekerheid dat ze tenminste als tweede eindigen in de poule. NEC-middenvelder Edgar Barreto scoorde het openingsdoelpunt voor de Paraguyanen. Het toernooi is in Venezuela.

Messi

Argentinië keek in Maracaibo eerst tegen een 1-0-achterstand aan waarna Barcelona-aanvaller Lionel Messi zijn ploeg weer op gelijke hoogte bracht. Niet veel later kreeg Argentinië een fel betwiste strafschop nadat Messi in een duel tegen de grond was gegaan. Hernan Crespo was trefzeker vanaf de stip, maar blesseerde zich daarbij wel.

Een mogelijke spierscheuring betekent voor hem wellicht het einde van het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Riquelme en Milito maakten de andere doelpunten voor de Argentijnen. Colombia en de Verenigde Staten kunnen zich als een van de beste nummers drie nog plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi dat in Venezuela wordt gehouden.