BLACKBURN - Blackburn Rovers heeft de strijd om aanvaller Maceo Rigters gewonnen. De spits van NAC Breda (23) ondertekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit de Premiership, meldt NAC maandag. Bij Blackburn Rovers komt Rigters ook de Nederlander André Ooijer tegen.

Rigters maakte indruk tijdens het EK voor spelers onder 23 jaar. Met Oranje veroverde hij in Nederland de Europese titel. Rigters werd topscorer van het toernooi met vier treffers. In zijn nog doorlopende contract bij NAC stond dat hij tussentijds voor een bepaald bedrag weg mocht. Rigters speelde 61 competitiewedstrijden voor NAC, waarin hij vijf keer tot scoren kwam.

Naast Blackburn Rovers waren diverse clubs uit Engeland en Schotland in hem geïnteresseerd. Lange tijd leek Celtic de beste kans te maken. Rigters koos uiteindelijk voor Blackburn, waar Mark Hughes de manager is.

De Ridder

Ook Daniël de Ridder heeft aan het EK een transfer overgehouden. De 23-jarige rechterflankspeler verhuist voor drie seizoenen naar Birmingham City. Hiervoor kwam hij uit voor het Spaanse Celta de Vigo.