AMSTERDAM - Serena Williams heeft zich ten koste van Daniela Hantuchova geplaatst voor de kwartfinale van Wimbledon. De tweevoudig winnares moest zich in de tweede set laten behandelen voor kramp in haar kuit.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1734 Williams knokte zich na ruim twee uur spelen toch naar de overwinning: 6-2, 6-7 (2), 6-2. In de kwartfinale speelt Williams tegen de als eerste geplaatste Justine Henin.

Williams, in Londen als zevende geplaatst, strompelde aan het einde van de tweede set over de baan, maar ze werd geholpen door een lange regenpauze.

Na de hervatting verloor ze weliswaar nog wel de tiebreak van de tweede set, maar daarna kwam ze steeds beter in haar spel. Met een kus richting de hemel bedankte ze na afloop van de partij de weergoden voor de overwinning.

Nadal

Rafael Nadal kon zijn partij in de derde ronde maandag nog niet afronden. Dat kwam door de regen en door het uitstekende spel van zijn tegenstander Robin Söderling.

De nummer twee van de plaatsingslijst won de eerste twee sets, maar daarna kwam de Zweed sterk terug: 6-4, 6-4, 6-7 (7), 4-6. Bij een 2-0 voorsprong voor Nadal in de vijfde set werd de wedstrijd wegens regen worden gestaakt.

Baghdatis

Marcos Baghdatis was wel voor de regen binnen. De als tiende geplaatste Cyprioot klopte David Nalbandian (23) met 6-2, 7-5, 6-0. Naast Baghdatis bereikten ook Tomas Berdych (7), Mikhail Youzhny (14) en Jonas Björkman (19) de achtste finale.