AMSTERDAM - Michael Mols sluit zijn carrière niet af bij Perth Glory. De 36-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen degradeerde met ADO Den Haag, heeft de Australische club laten weten de aanbieding naast zich neer te leggen. Mols was vorige maand vijf dagen in Australië om over een contract te onderhandelen.

Volgens Mols was de grote afstand de belangrijkste reden om van een Australisch avontuur af te zien. "Het is zuiver een gevoelskwestie", zegt hij in het tijdschrift Sportweek. "Ze wilden het me erg naar de zin maken. Maar ik zag het uiteindelijk toch niet zitten. Het is gewoon te ver weg."

Europese club

De Amsterdammer zegt rustig af te wachten of er nog iets anders op zijn pad komt. "En anders vraag ik overschrijving aan naar Sloterdijk 5." Perth Glory geeft echter op de website aan te vermoeden dat Mols in de belangstelling staat van een Europese club en dat daar zijn voorkeur naar uit gaat.

Mols heeft er zestien seizoenen op zitten in het betaald voetbal. Voor zijn periode bij ADO speelde de zesvoudig international voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, FC Utrecht en Glasgow Rangers.