DUBAI/KOPENHAGEN - Sjeng Schalken heeft zijn behoorlijke optreden in het tennistoernooi van Rotterdam een sterk vervolg gegeven in Dubai. In de eerste ronde van het Dubai Open verschalkte hij de Russische Daviscupheld Mikael Joezjni: 7-5 6-0.

In hetzelfde toernooi verloor John van Lottum de eerste tenniswedstrijd sinds zijn liesoperatie van de Russische 'Mister Tennis' Jevgeni Kafelnikov. Van Lottum wist waarachtig de tweede set te winnen: 2-6 6-4 3-6. In de tweede ronde speelt Sjeng Schalken tegen de Fransman Fabrice Santoro.

In Kopenhagen verloor Martin Verkerk, voor het eerst geplaatst in een ATP-toernooi (6e), van de Fransman Antony Dupuis: 4-6 4-6. Dit was een tegenvaller voor de 24-jarige Alphenaar die vorige week in de tiebreak de eerste ronde in Rotterdam verloor van zijn vriend Raemon Sluiter, die daarna doorstootte naar de finale. Verkerk baarde dit seizoen opzien met de toernooizege in het Milaan Indoors.

Raemon Sluiter is deze week eveneens actief in Kopenhagen. Als finalist in Rotterdam hoeft hij zijn eerste ronde enkelspel pas woensdag te spelen, tegen de Zweed Magnus Norman.