AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek heeft de kwartfinales van Wimbledon bereikt, waarin ze speelt tegen de Servische Jankovic of de Française Bartoli. Tegen de Amerikaanse Laura Granville werd het maandag na ruim anderhalf uur 6-3 6-4 voor de Nederlandse.

Krajicek was hard op weg naar een nieuwe zege op Wimbledon, toen de regen het feestje moest verpesten.

De Nederlandse pakte tegen Granville de eerste set met 6-3. In de tweede set was Krajicek ook de betere, maar bij een 4-1 stand werd de partij gestaakt vanwege regen. Krajicek was vooral qua winners haar Amerikaanse tegenstander de baas.

Na de hervatting kwam de Amerikaanse terug in de wedstrijd. Ze weerstond drie matchpoints en kwam terug tot 5-4. Ook in die game kreeg het zusje van Richard Krajicek twee matchpoints. De tweede wist ze te benutten.

Ze is na Brenda Schultz en Bettie Stöve pas de derde Nederlandse vrouw die de kwartfinale op het Londense gras weet te bereiken.

Dubbel

Aanvankelijk zou Krajicek na haar enkelpartij ook nog een gemengd dubbel moeten spelen. Vanwege de onderbreking is dat duel uitgesteld. Wanneer zij het samen met haar Tsjechische partner Martin Damm opneemt tegen Andrei Pavel en Andreea Ehritt-Vanc is nog niet bekend.

Krajicek naar kwartfinale