AMSTERDAM - Sebastien Bourdais heeft Robert Doornbos na de Champ Car-race in Mont Tremblant beschuldigd van oneerlijk gedrag. Volgens de Fransman blokkeerde Doornbos hem tijdens een inhaalactie.

In de Champ Car is het niet toegestaan van je lijn af te wijken wanneer iemand een inhaalactie inzet. Bourdais is van mening dat Doornbos zich hier tot drie keer toe schuldig aan maakte.

Jammer

"Hij weet wat hij gedaan heeft en dat het niet netjes is. Misschien komt het door zijn ervaring in de Formule 1, maar wij racen hier op een andere manier", liet de Fransman na de wedstrijd weten.

"Doornbos heeft een goede race gereden en is een goede coureur. Daarom is het jammer dat hij besloot op deze manier de wedstrijd te winnen."

Banden

De Nederlander, die zondag voor het eerst een overwinning in de Champ Car World Series boekte, is zich van geen kwaad bewust. "Ik reed met regenbanden op stukken waar het droog was en met normale banden op stukken waar het nat was. Je bent dan continu bezig met het zoeken naar de plek met de beste grip", aldus de 25-jarige Rotterdammer.

"Ik verdien deze overwinning en ben daarom ook blij voor het team en voor mijzelf. Ik weet dat de regels in de VS anders zijn dan in Europa maar uiteindelijk ben je aan het racen en dus aan het vechten voor je positie. Als Sebastien het gevoel had dat hij sneller was dan ik, dan had hij mij maar moeten inhalen."

Fluitconcert

De klaagzang van de Fransman werd overigens niet in dank afgenomen door het aanwezige Canadese publiek. Bij opkomst van het podium werd Bourdais uitgefloten door de toeschouwers. "Het is jammer dat dat gebeurde, maar wat kan ik er aan doen? Ik zeg de dingen nou eenmaal zoals ik ze zie", verklaarde de drievoudig kampioen.