LONDEN - Tennisster Justine Henin heeft zich maandag als eerste geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. De Belgische nummer één van de wereld rekende met twee keer 6-2 af met de Zwitserse Patty Schnyder.

De partijen op Wimbledon zijn maandag met een vertraging van een uur begonnen. De tenniswedstrijden zouden om 12.00 uur Nederlandse tijd aanvangen, maar de regen zorgde voor oponthoud.

Het duel van Michaëlla Krajicek in de vierde ronde tegen de Amerikaanse Laura Granville staat maandag als tweede partij op baan veertien gepland.

Beveiliging

Wimbledon heeft de beveiliging nog verder aangescherpt. De organisatie heeft maandag voor de ingangen betonnen blokken neergezet zodat auto's het park niet zomaar op kunnen rijden. De politie heeft Wimbledon geadviseerd deze maatregel te nemen na de vondst van bommen in Londen en de mislukte aanslag op het vliegveld in Glasgow.

Ook de tassen van bezoekers worden extra grondig onderzocht. Dit leidde maandag tot lange rijen voor de ingangen. Rond de All England Club waren ook meer motoragenten te zien.

Auto's

Wimbledon besloot zaterdag al meer maatregelen te nemen. De auto's werden gecontroleerd voordat ze het park op mochten. Daarnaast werd het aantal agenten op het park verhoogd.

Via een monitor worden ook de activiteiten boven Wimbledon in de gaten gehouden. Een helicopter staat klaar om te worden ingezet.