VALKENBURG - Wielrenner Thomas Dekker blijft langer bij de Rabobank. De talentvolle wielrenner heeft voor twee jaar bijgetekend. De formatie heeft dat maandag bekendgemaakt. Het huidige contract van Dekker loopt nog tot het einde van het huidige seizoen.

De 22-jarige Noord-Hollander maakt zaterdag zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Dekker won dit jaar de Ronde van Romandië en wist onlangs een etappe te winnen in de Ronde van Zwitserland. "Ik denk dat het goed voor mijn ontwikkeling is als ik nog even bij Rabobank blijf", zei Dekker maandag tijdens de presentatie van de Tour-selectie. "Ik heb het erg naar mijn zin hier."

Ook de Spanjaard Juan Antonio Flecha bereikte met directeur Theo de Rooij een akkoord over een langer verblijf. Net als Dekker tekende hij twee jaar bij, tot en met 2009. "Het is belangrijk voor onze ploeg dat deze jongens blijven", zei De Rooij.

Foundation

Raborenner Michael Boogerd krijgt in navolging van onder anderen tennisser Richard Krajicek en oud-voetballer Johan Cruijff een eigen foundation. De Michael Boogerd Foundation, maandag in Valkenburg gepresenteerd, gaat vier goede doelen ondersteunen.

De geselecteerde organisaties hebben alle vier te maken met kinderen, bewegen en gezondheid: KiKa (kinderen kankervrij), Ride for the Roses (door Lance Armstrong opgericht), Right to Play (organisatie van oud-schaatser Johann Olav Koss) en Warchild (organisatie die kinderen in oorlogslanden bijstaat).

Opbrengst

Tijdens de komende Ronde van Frankrijk worden al gesigneerde shirts van de Rabo-wielerploeg geveild op de website van het Algemeen Dagblad. De opbrengst is voor de goede doelen van de Michael Boogerd Foundation.