AMSTERDAM - Robert Doornbos heeft voor het eerst in zijn carrière een Champ Car-race op zijn naam geschreven. In het Canadese Mont-Tremblant werd de 25-jarige Nederlander op het podium vergezeld door Sebastien Bourdais en Will Power.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1702

Doornbos gaat na zijn overwinning samen met de Fransman Sebastian Bourdais aan de leiding in het algemeen klassement. Will Power staat op de derde plek. De Champ Car World Series is de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1.

Start

De race op Mont Tremblant werd gekenmerkt door de regen. Bij de start ging het al mis. Gommendy, die eigenlijk van pole position mocht vertrekken, kreeg zijn auto niet aan de praat en kwam pas in de derde ronde de baan op.

Will Power nam de eerste plek op de startrij over, maar tijdens de warm-up ronde kwam hij niet weg. Hierdoor mocht Doornbos, die zich als vijfde kwalificeerde, vertrekken vanaf de derde startplaats.

Regen

Doornbos wist bij de start Justin Wilson in te halen en nam achter Bourdais de tweede plek over. De regen eiste vervolgens een hoofdrol op. Bourdais schoot tijdens een gele vlag-situatie van de baan waardoor Doornbos de leiding in de wedstrijd overnam.

De Nederlander wist deze positie echter niet lang vast te houden. Tijdens een pitstop-serie viel hij terug naar de achtste plek. Doornbos wist echter sterk terug te komen en nam vlak voor het einde van de wedstrijd de koppositie weer in.

Bourdais en Power, de twee grootste concurrenten van de Rotterdammer in het algemeen klassement, hadden beide een zeer ongelukkige race maar wisten alsnog naast de Nederlander op het podium te komen.

Speciaal

"Zo'n eerste overwinning is heel speciaal", zei Doornbos na de race. "Dit is een race met groot aanzien. Niets liever dan er zo een winnen."

Bourdais had na de race geen goed woord over voor zijn Nederlandse concurrent. "Robert reed niet eerlijk. In de Champ Car mag je niemand blokkeren en hij kwam tot drie keer toe in mijn lijn. Zo horen wij niet te racen."