AMSTERDAM - Mido is terug in de selectie van Ajax. Op verzoek van zijn ploeggenoten heeft coach Ronald Koeman de Egyptische voetballer in genade aangenomen.

De aanvaller is inzetbaar voor het Champions League-duel woensdag met de Engelse formatie Arsenal. Koeman zette Mido vorige week om disciplinaire reden terug naar het tweede elftal.

Galasek

Tegen Arsenal is Tomas Galasek het enige twijfelgeval bij Ajax. De aanvoerder trainde dinsdag apart van de groep en ondergaat op de dag van de wedstrijd nog een test. Hij heeft last van een beenblessure.

Als de Tsjech niet kan spelen, neemt Yakubu zijn rol over als controleur voor de verdediging. John O'Brien zit wel bij de selectie na vijf maanden blessureleed (achillespees), maar de Amerikaan kan nog niet beginnen in de basis. Hij speelde maandag ruim een uur in Jong Ajax.

Strategie

Trainer Ronald Koeman zal zijn strategie niet veranderen ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen de Engelse topploeg, vorige week dinsdag in Londen. Dat betekent dat Ajax gecontroleerd en ingetogen zal beginnen, om niet snel op achterstand te komen. De ploeg speelt met twee aanvallers, Van der Meyde en Ibrahimovic, en met De Jong op het middenveld voor Sneijder. Pienaar, de uitblinker in Londen, speelt als aanvallende middenvelder.

"Na de 1-1 zijn we zeer hoopvol op een goed resultaat in Amsterdam", aldus Koeman. "We hebben het in Londen uitstekend gedaan, vooral in verdedigend opzicht. Voetballend kon het veel beter. We gaan ook beter voetballen, zeker in balbezit. Maar we moeten oppassen. Arsenal speelde zaterdag tegen Manchester City en stond vrij snel voor. We moeten zorgen dat het verdedigend goed staat."

Verliezen mag Ajax onder geen enkel beding. Zowel de Amsterdamse formatie, Arsenal als Valencia heeft uit drie duels vijf punten behaald. Na Arsenal speelt Ajax thuis tegen Valencia en tot slot uit bij AS Roma.