BRUSSEL - Leo Clijsters, vader van proftennisspeelster Kim Clijsters, heeft maandag meegedeeld dat een deel van de Belgische pers niet meer hoeft te rekenen op medewerking van zijn dochter. "Er is de afgelopen dagen een lastercampagne gevoerd. De naam van Kim is daarin misbruikt in verband met het voorstel van minister Dewael voor een topsportstatuut. Zij en haar entourage zullen niet meer ter beschikking staan van die media."

Leo Clijsters kondigde de selectieve persboycot af via het Belgische persbureau Belga. "Het gaat om de media die de naam van Kim hebben misbruikt. Wij weten precies welke dit zijn en wij bepalen zelf met wie we nog wel samenwerken."

De Vlaamse minster Dewael opperde onlangs de belastingwetgeving voor topsporters te willen versoepelen. Een internationaal kampioene als Kim Clijsters verdient veel geld. De 19-jarige speelsters zou eens hebben uitgeroepen dat ze naar Australië ging emigreren omdat ze in België zoveel belasting moet betalen.

Clijsters is al enige tijd bevriend met de Australische tennisser Lleyton Hewitt. De Belgische minister van financiën Didier Reynders wees het voorstel van Dewael af. De familie Clijsters voelde in de discussie de naam misbruikt.