BARCELONA - Met witte zakdoekjes, luid boe-geroep en schrille fluitconcerten drongen de socios van Barcelona woensdagavond ruim een helft lang aan op het vertrek van Carlos Rexach.

De kritiek op de trainer verstomde enigszins na de komst van Overmars bij een achterstand van 0-2 in de tweede helft. De linkspoot was het belangrijkste wapen van de Catalanen tijdens een indrukwekkende inhaalrace die uiteindelijk eindigde bij 2-2.

Dankzij het gelijke spel overwintert Barcelona in de Champions League als koploper van poule B. De Catalanen hebben twee punten meer dan Galatasaray en AS Roma. De Italianen speelden voor eigen publiek doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter Liverpool.

Twee maal Van Nistelrooy

Ook in poule A van de Champions League is nog alles mogelijk. Manchester United mag zich voorlopig gedeeld koploper noemen. De wegens de tegenvallende resultaten in de competitie bekritiseerde trainer Ferguson zag zijn ploeg voor eigen publiek dankzij onder meer twee treffers van Van Nistelrooy eenvoudig winnen van Boavista (3-0). Bayern München heeft dankzij de zege bij het nog puntloze Nantes (0-1) evenals Manchester United vier punten. Boavista is derde met drie punten.

Carlos Rexach zal spijt hebben van zijn besluit om Marc Overmars buiten de ploeg te laten. Zonder de linksbuiten was Barcelona een helft lang geen schim van de ploeg die twee weken geleden overtuigend bij Liverpool (1-3) won.

De Catalanen, in de competitie afgezakt naar de achtste plaats, waren veel in balbezit maar kregen nauwelijks mogelijkheden. Galatasaray beperkte zich tot verdedigen en probeerde waar mogelijk te counteren. De tactiek bleek in de eerste helft succesvol. Ümit Karan en Fleurquin zorgden voor de verrassende ruststand: 0-2.

Invalbeurt Overmars

Barcelona, met Frank de Boer en Reiziger de hele wedstrijd op de bank, kwam dankzij Overmars terug in de wedstrijd. De international bewees dat zijn reservebeurt een misvatting van coach Rexach was. Barcelona werd pas gevaarlijk nadat de linksbuiten na rust in het veld kwam.

Overmars bereidde al met zijn derde balcontact de aansluitingstreffer van Saviola in de 49e minuut voor. Twaalf minuten later schopte Capone Rivaldo onderuit en werd door de Duitse scheidsrechter Merk wel erg zwaar gestraft: rood.

Overmars stond eveneens aan de basis van de gelijkmaker. De Nederlander vond in de 66e minuut het hoofd van Rivaldo. De Braziliaan stelde Saviola in staat zijn tweede van de avond te maken. Barcelona ging tevergeefs op zoek naar de derde treffer. Galatasaray eindigde het duel met negen man nadat Ünsal in de slotminuut de rode kaart kreeg.

Jol

Scheidsrechter Jol nam tijdens het duel tussen AS Roma en Liverpool (0-0) geruisloos afscheid van Europees voetbal. De Hagenaar trok in een saaie wedstrijd en slechts één gele kaart. Jol moet door zijn leeftijd afscheid nemen van het internationale voetbal.

Hoogtepunten uit zijn loopbaan waren de finale van de laatste editie van de Champions League tussen Bayern München en Valencia en de eindstrijd van het WK voor clubteams. De kritiek op het functioneren van trainer Ferguson van Manchester United verstomde woensdag door onder meer twee treffers van Van Nistelrooy. De spits had een groot aandeel in de uiteindelijk eenvoudige zege op Boavista (3-0).

Paulo Sergio bezorgde Bayern München de zege bij Nantes. De Braziliaanse aanvaller van de houder van de Champions League maakte in de 65e minuut met het hoofd de enige treffer van de saaie wedstrijd.

Groep A

Groep B