ZEIST - Edgar Davids en Mark van Bommel zijn niet met elkaar op de vuist gegaan na de interland Oostenrijk - Nederland op 14 oktober. Ze hadden slechts "een woordenwisseling over een spelmoment", ontkrachtte Dick Advocaat maandagmiddag in Zeist op een inderhaast belegde persconferentie. De vraag is wel of het meningsverschil tussen beide spelers uit de wereld is.

Maar van een conflict, zoals werd verondersteld in enkele publicaties, is volgens de coach beslist geen sprake. Advocaat ergerde zich niettemin groen en geel aan de verhalen. Hij wil geen onrust met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië op maart in Rotterdam. "Daar moeten we ons op concentreren. Ik heb allle vertrouwen in een professionele samenwerking met de spelers en tussen de spelers. Ik selecteer ze ook gewoon allebei, er is geen reden dat niet te doen."

"Voordat bijzaken hoofdzaken worden en het gaat escaleren wil ik uitleggen wat er is gebeurd", sprak Advocaat zuur. Maar er is niets gebeurd. Althans, dat beweren alle betrokkenen. "Er is een woordenwisseling geweest, waarbij de een wat harder praat dan de ander. Maar na de wedstrijd in Oostenrijk heb ik eerst gesproken met Van Bommel, omdat Davids vrij snel weg moest."

"Voor de volgende interland, tegen Duitsland, was Van Bommel geblesseerd en heb ik met Davids alleen gesproken. Vervolgens heb ik rond de vorige interland, tegen Argentinië met hen allebei gesproken. Ik dacht daarna dat het uit de wereld was, dat zeiden de spelers ook. Maar vervolgens verschenen er verhalen en columns over een vechtpartij en een nieuwe kabel, waarbij de donkere spelers een aparte groep zouden vormen. Die verhalen zijn afkomstig van malloten!"