ROTTERDAM - Het formule 1-team van Spyker komt dit jaar met coureur Christijan Albers en een nog onbekende rijder naar de Bavaria City Racing in Rotterdam.

Eerder maakte ING, de hoofdsponsor van Renault, bekend dat de Franse renstal ook meedoet aan het spektakel in augustus.

Het is de derde keer dat het evenement plaatsheeft. Onlangs kwam de organisatie met de gemeente overeen dat het een vast onderdeel wordt van het Rotterdamse zomerfestivalseizoen.

Die bestaat verder uit grote publiekstrekkers als het Zomercarnaval en de marathon (die overigens in het voorjaar is). Vorig jaar trok het evenement ruim 300.000 toeschouwers.

Commercieel directeur Pieter Leeuw van Spyker kon dinsdag nog niet zeggen welke andere coureur start op de Willemsbrug. Mogelijk komt de Nederlandse testrijder Giedo van der Garde.

Coronel

Al wel is duidelijk dat Tom Coronel, de Nederlander die uitkomt in het WK voor tourwagens (WTCC), er in elk geval op 19 augustus bij is. De organisatie onderhandelt nog met Rotterdammer Robert Doornbos.

Sponsor Bavaria en de mensen achter het evenement zijn verder met een aantal buitenlandse steden in gesprek om daar het concept naartoe te exporteren. Het ziet er naar uit, zei directielid Peer Swinkels van het biermerk, dat het volgend jaar in Moskou gaat plaatsvinden. Rusland is voor de brouwer een belangrijke markt. "Bovendien zijn Russen een enorme fan van Formule 1."

Snoepwinkel

In Rotterdam pakt de organisatie dit jaar extra uit. Het evenement begint op 17 en 18 augustus met de Racesalon, een beurs voor racefans in drie hallen van Ahoy. "Je kunt het vergelijken met een kind in de snoepwinkel", aldus directeur Robert Heilbron van Rotterdam Racing. "Voorheen stalden wij de auto's in garages in de buurt. Daar kwamen ontzettend veel mensen op af. Zo is het idee geboren."

In een hal bereiden de F1-teams zich voor en mogen bezoekers hen helpen. Een hal is voor de toeleveranciers van de auto-industrie en op een andere plek mogen belangstellenden rijden in een Lamborghini of een Dakar-wagen.