MADRID/BARCELONA - Barcelona kan ook in de competitie weer winnen. De ploeg van de nieuwe trainer Radomir Antic won zaterdag op eigen veld met groot verschil van Betis Sevilla: 4-0. Saviola maakte drie doelpunten, Cocu één. Real Sociedad bleef na dit weekeinde koploper. De ploeg won zondag met 2-0 van Osasuna.

Real Madrid won met 3-1 van Real Valladolid, de club uit de hoofdstad staat nu twee punten achter Sociedad. Roberto Carlos, Ronaldo en Portillo scoorden voor Real, dat na tien minuten op achterstand was gekomen door een goal van Sales.

Sociedad behaalde dankzij treffers van Kovacevic en Alonso de dertiende overwinning in 23 duels. Dat luchtte op voor doelman Westerveld en zijn ploeggenoten, want Sociedad had al drie keer niet kunnen winnen.

Valencia

Valencia bleef op de gedeelde tweede plaats door een royale zege bij Rayo Vallecano: 0-4. Bij de rust leidde de tegenstander van Ajax in de Champions League al met 3-0 dankzij treffers van Angulo, Onopko (eigen doel) en Baraja. Na ruim een uur bepaalde Mista de eindstand op 0-4.

Deportivo la Coruña had thuis tegen Alaves een zeer productieve avond. Tristan scoorde drie maal, Makaay twee maal en Luque voegde er nog een treffer aan toe: 6-0. Makaay staat met achttien doelpunten ruim bovenaan in het Spaanse topscorersklassement. Opvallend was zondag de zege die nummer laatst Recreativo Huelva thuis behaalde op subtopper Atletico Madrid: 3-1.

Barcelona draait al het hele seizoen prima in de Champions League, maar in de competitie wilde het maar niet vlotten. Onder leiding van Louis van Gaal zakte Barça af naar de degradatiezone, zaterdag liet het elftal zien dat het daar absoluut niet thuishoort. Met overtuiging werd Betis in de beginfase overrompeld, binnen zes minuten was het al 2-0.

Betis, zesde in de stand, heeft nog zes punten voorsprong op Barcelona. Die ploeg neemt na de achtste seizoenszege de achtste plaats op de ranglijst in. Het verschil met koploper Sociedad is zeventien punten.