LONDEN - Het sterrenensemble van Arsenal heeft zich weereens van zijn productiefste kant getoond. De ploeg won zaterdag met-1 het uitduel bij Manchester City.Dennis Bergkamp wees de 'Gunners' de weg door na vier minuten deopeningstreffer te maken. De voorsprong van Arsenal op achtervolgerManchester United liep op naar vijf punten. United sleepte er pasin de slotminuut tegen Bolton Wanderers een gelijkspel uit door eendoelpunt van Solskjaer.

Arsenal kreeg de afgelopen week nogal wat kritiek. De ploeg kwamin de competitie weinig tot winst (gelijke spelen tegen Newcastleen Liverpool) en ook Ajax hield de Londenaren in de ChampionsLeague op 1-1. Kennelijk hadden de spelers de boodschap begrepen.Bijna elke aanval was zaterdag in de eerste helft tegen ManchesterCity raak.Na negentien minuten was het 4-0. Bergkamp, Pires, Henry enCampbell scoorden. Voor Henry was het zijn negentiendecompetitietreffer. Vieira tekende in de tweede helft voor 5-0,voordat landgenoot Anelka voor het suf gespeelde City nog watterugdeed.

Laatste fluitsignaal

Manchester United had enkele uren eerder verzuimd het verschilmet de koploper op drie punten te houden. Uiteindelijk mocht deploeg van Alex Ferguson, met Van Nistelrooy in de spits, blij zijndat bij degradatiekandidaat Bolton nog een punt werd meegenomen. Naeen uur maakte de thuisclub 1-0, via N'Gotty. Enkele seconden voorhet laatste fluitsignaal schoot Solskjaer na een pass van Beckhamde gelijkmaker binnen.

Chelsea lijkt afgehaakt in titelstrijd

Achter Manchester sloot Newcastle United aan. De ploeg van BobbyRobson won overtuigend het uitduel bij Leeds met 3-0. Dyer (twee)en Shearer waren de doelpuntenmakers. Newcastle heeft drie puntenminder dan Manchester, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.Chelsea lijkt afgehaakt in de titelstrijd. De ploeg verloor vooreigen publiek met 2-1 van Blackburn. De tegentreffer vanHasselbaink kwam pas in de slotminuut. Voor de Nederlandseinternational was het zijn negende competitietreffer. Chelsea heeftna 28 wedstrijden twaalf punten achterstand op Arsenal.

Liverpool verloor zondag verrassend bij Birmingham City, 2-1.Clemence en Morrison maakten er 2-0 van, waarna de gevallentopploeg via Owen nog terugkwam tot 2-1. Daar bleef het bij. DeReds staan nu zevende, met liefst zeventien punten achterstand opArsenal.