Ajax heeft zondagmiddag in en tegen Utrecht eendure nederlaag geleden, 1-0. Na PSV was het de tweede verliespartijvan de landskampioen dit seizoen. De Amsterdammers hebben nu alzeven punten achterstand op PSV.

De ruststand was 0-0. Kuyt bracht zijn ploeg in de 71e minuut opvoorsprong, nadat Ajax daarvoor een aantal kansen niet had benut.In de slotfase kregen Zwaanswijk (Utrecht) en Van der Meyde (Ajax)rood van arbiter Luinge na een opstootje. De wedstrijd kenmerktezich sowieso door tal van irritaties.

Feyenoord wint van zwak FC Groningen

Nauwelijks gehinderd door een zwak FC Groningenprofiteerde Feyenoord dankbaar van de nederlaag vanAjax bij FC Utrecht. Door een ruime zege (4-1) verkleinden deRotterdammers de achterstand op de Amsterdamse nummer twee van decompetitie tot vier punten. Van Hooijdonk scoorde twee keer,Emerton en Buffel eenmaal. Van Gessel bepaalde vlak voor tijd deeindstand: 4-1.

Zwolle verrast RKC

Degradatiekandidaat FC Zwolle heeft eindelijk weereen zege geboekt. De ploeg van trainer Boeve won thuisverrassend van subtopper RKC Waalwijk: 2-1. Promes maakte voor rustde 1-0 voor Zwolle. Janssen scoorde in de tweede helft degelijkmaker. Van Beukering zorgde voor de 2-1.