EINDHOVEN/KERKRADE/ROTTERDAM - PSV heeft zaterdagavond met klein verschil NAC verslagen. RBC Roosendaal heeft de eerste uitzege behaald van dit seizoen en Roda JC heeft na een zwaar bevochten zege op FC Twente weer de vierde plaats in de eredivisie overgenomen van NEC.

In Eindhoven won PSV, koploper van de eredivisie met 1-0 van NAC. Vennegoor of Hesselink maakte in de openingsfase het doelpunt.

Excelsior werd op Woudestein met 1-2 verslagen. RBC, dat vanaf de 26e minuut met tien man speelde na een rode kaart voor Viedma, nam direct na rust de leiding door Hellemons. Holman tekende nog voor de gelijkmaker, voordat Keller in de slotfase RBC naar de zege schoot.

Roda JC won met 2-0. Voor de rust scoorde Sonko. In de slotfase tekende Soetaers voor de bevrijdende tweede treffer. FC Twente raakte in de tweede helft twee spelers door rode kaarten kwijt. Polak en Heubach konden de kleedkamer voortijdig opzoeken.

Met tien man heeft Vitesse zaterdag in het Gelredome tegen AZ een gelijkspel afgedwongen (2-2). Perez en Buskermolen brachten de bezoekers op voorsprong. In het laatste kwartier, toen de thuisploeg al lang aanvoerder Stefanovic door de rode kaart miste, kwamen de Arnhemmers alsnog langszij. Amoah (strafschop) en Jansen scoorden voor Vitesse. De thuisclub liet in de slotfase nog twee grote kansen liggen op een sensationele zege.