ZWOLLE - Wielrenner Mark Vlijm heeft zaterdag de Ster van Zwolle gewonnen. Hij was in de eerste wedstrijd van de topcompetitie de sterkste in een sprint van een groep van ongeveer veertig man. De tweede plaats was voor Marco Bos.

Als derde eindigde Tom Veelers. In eerste instantie eindigde de Deen Max Nielsen als tweede, maar hij werd gedeklasseerd wegens onreglementair sprinten.

Vlijm voerde vorig jaar nog gesprekken met de profformaties Quick-Step en BankGiroLoterij over een contract. Zonder een positief resultaat. De 25-jarige renner uit Sweikhuizen vond het vervolgens geen probleem nog een seizoen in de Topcompetitie rond te rijden.

Kans

Bij de Axa-ploeg startte hij zaterdag direct met winst. "Ik ben blij dat ik bij Axa nog een jaartje de kans krijg sterker worden. Mijn wens is dit seizoen meer wedstrijden te winnen dan de zes van vorig jaar", zei de winnaar.

Vlijm klopte op de Zwartewaterallee in Zwolle zo'n veertig coureurs. Marco Bos, winnaar van de vorige editie, schoof door de deklassering van Nielsen op naar plaats twee. Diens ploeggenoot Tom Veelers eindigde als derde.

Kinderspel

De Axa-wielerploeg speelde het spel slim in de openingsklassieker van het vaderlandse wielerseizoen. In de finale stuurde de ploeg van Ton Welling telkens een mannetje vooruit. Met name de mannen van Lowik-Tegeltoko reden het gaatje steeds weer dicht. Voor de rassprinter Vlijm was het vervolgens kinderspel om de wedstrijd in de sprint naar zich toe te trekken.