DEN HAAG - Danniele Bekkering is zaterdag na de laatste kunstijswedstrijd van het marathonseizoen in het bezit gekomen van de KNSB/Essent-beker. Miel Rozendaal won de finale bij de mannen.

Bekkerings eindzege kwam bij de finale in Den Haag niet meer in gevaar. Petra Grimbergen won de slotrit. In de massasprint legde Bekkering beslag op de tweede plaats.

Bekkering, die eerder dit jaar de nationale marathontitel op natuurijs veroverde, schreef het klassement met 294,3 punten op haar naam. Grimbergen werd tweede met 292,2 punten en Jenita Hulzebosch-Smit eindigde als derde met 236,6 punten.

Rozendaal

Rozendaal heeft zaterdag in Den Haag de finale van de strijd om KNSB/Essent-beker gewonnen. De schaatser uit Warmenhuizen was de snelste uit een kopgroep van drie. Jeroen de Vries eindigde als tweede, Bertjan van der Veen als derde.

De Fransman Cédric Michaud was de beste sprinter van het peloton en eindigde als vierde. Daarmee veroverde hij de KNSB-beker. Hij bleef Jan Maarten Heideman in het eindklassement nipt voor.