EINDHOVEN - PSV heeft goede hoop dat het donderdag met een door blessures uitgedunde selectie ten koste van PAOK Saloniki de vierde ronde van de UEFA-beker kan bereiken. Meevaller voor de Eindhovenaren is dat ze in een poging de opgelopen achterstand (3-2) ongedaan te maken weer kunnen beschikken over André Ooijer.

Hij is sneller dan verwacht genezen van een hamstringblessure. Ooijer zal vermoedelijk beginnen als middenvelder. Gerets kan namelijk geen beroep doen op de geblesseerde John de Jong en Arnold Bruggink.

Johann Vogel is geschorst en Mark van Bommel komt nog ritme tekort. De aanvoerder is sneller dan verwacht genezen van een ernstige blessure aan de kruisbanden. Hij heeft sinds 26 september echter alleen een klein uurtje in het tweede elftal gevoetbald. "Dat is te weinig", vond hij zelf. "Maar ik sta er als Gerets mij nodig heeft."

Bogelund

De overvolle ziekenboeg is niet de enige reden dat Ooijer centraal op het middenveld begint. Gerets is erg tevreden over Kasper Bogelund. Hij ziet in de Deen een belangrijke wapen om de defensie van PAOK Salonik te ontregelen.

"Kasper moet als rechtsback vaak opkomen. Dan dwingt hij Souza, een van hun betere spelers, achter hem aan te lopen. Dat zou ons erg in de kaart spelen." Ondanks de blessures van Kezman, Hofland, Bouma, Bruggink, De Jong en Lodewijks heeft Gerets goede hoop dat PSV net als vorig seizoen via PAOK Saloniki de vierde ronde van de UEFA-beker bereikt.

Ontspannen en zelfverzekerde indruk

Een dag voor de tweede ontmoeting met de Grieken maakte de Belgische oefenmeester een ontspannen en zelfverzekerde indruk. Samen met keeperstrainer Hiele grapte hij, naar aanleiding van de vele geblesseerden, over een vakantietrip met de verzorgingsboten Henri Dunant en Zonnebloem.

De altijd in cijfers geïntereseerde Griekse pers kreeg ook een bevredigend antwoord. "Of ik PSV nog altijd 51 procent geef om verder te komen", herhaalde Gerets de vraag. "Nou, doet u er maar een procentje bij."

"Ik kan beter maar vrolijk blijven", vond Gerets. "Ik kan moeilijk blijven treuren over al die blessures. Daar genezen die spelers niet van. Ik zou een priester naar Lourdes sturen wanneer dat iets zou opleveren. Maar ik kan mij beter op de beschikbare spelers concentreren."

Voorbeeld

Gerets wil graag het voorbeeld van Roda JC volgen. "Zij hebben zichzelf en het Nederlandse voetbal een goede dienst bewezen door via Bordeaux de vierde ronde van de UEFA-beker te bereiken. Nu wij en Feyenoord nog. Ik ben wat ons betreft heel optimistisch gestemd. De jongens zijn enorm gretig en hebben veel zin in de wedstrijd.

Dat is een goed teken. Door heel hard te werken, moeten we met de fitte spelers genoeg kwaliteit hebben om verder te komen." Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus; Bogelund, Nikiforov, Faber en Heintze; Rommedahl, Ooijer, Lucius en Gakhokidze; Vennegoor of Hesselink en Ramzi.

/SPORTPAOK is PSV de baas