DUBAI - Monica Seles heeft vrijdag de finale bereikt van het tennistoernooi van Dubai. Haar Franse tegenstander in de halve eindstrijd, titelverdedigster Amelie Mauresmo, gaf bij 2-2 in de tweede set geblesseerd op. Seles had de eerste set met 6-3 gewonnen. In de finale ontmoet Seles de Belgische Justine Henin-Hardenne. Die won na een zwaar duel van de Amerikaanse Jennifer Capriati.

De als tweede geplaatste Mauresmo moest de strijd staken nadat ze een dijbeenspier had verrekt. De opgave was voor de Française dubbel zuur aangezien ze net was teruggekeerd van een zware knieblessure. Daardoor stond ze ruim vier maanden aan de kant. "Ik had al last van mijn spieren na de partij van gisteren, waardoor ik niet voluit voor mijn slagen kon gaan. Ik ben wel teleurgesteld over het verlies van mijn titel, ook omdat ik vond dat ik goed speelde, maar het belangrijkste is dat mijn knie het heeft gehouden. Het is een wonder. Ongelofelijk dat ik al zoveel kan doen" aldus Mauresmo, die met name in de tweede set bij vlagen prima speelde.

Justine Henin-Hardenne moest tegen de Amerikaanse Jennifer Capriati diep gaan om de finale te bereiken. De Belgische, in Dubai als eerste geplaatst, won de eerste set met 7-5. Capriati vocht in de tweede reeks terug (6-4). De beslissende derde set ging weer naar de Belgische met 6-4.