MEERLE - Volgens Jeroen Blijlevens kan het niet anders of ermoet een vergissing in het spel zijn. De Brabantse sprinter vanBankGiroLoterij hoorde donderdagavond laat dat zijn naam prijkt opeen lijst van 34 renners en zeventien begeleiders die zich voor hetItaliaanse gerecht moeten verantwoorden voor overtreding van dedopingwetgeving.

De feiten dateren van de Ronde van Italië van twee jaar geleden.Bij een politie-inval in de hotels van de renners werden onderandere op de kamer die Blijlevens deelde met de Belg Hans de Clercqmedicijnen meegenomen. In een van die producten zat cafeïne. "Hetging om medicijnen van Hans, maar er werd proces-verbaal opgemaaktper kamer. Ik heb ook geweigerd te tekenen", vertelde Blijlevensvrijdag.

Gedaagd

Hij reed destijds voor het Belgische Lotto dat later nog deploegarts naar Italië stuurde om te verklaren dat de gevondenproducten niet van Blijlevens waren. "Hans de Clercq heeft dat ookbevestigd. Daarmee was voor mij de zaak afgedaan. Ik begrijp danook niets van de berichten uit Italië dat ik nu gedaagd gaworden."

Christophe Sercu, destijds manager van Lotto, bevestigt delezing van Blijlevens: "Het moet een vergissing zijn dat Jeroen opdie lijst staat", aldus de Belg.