BERLIJN - De wedstrijd in de vierde ronde van de UEFA-beker tussen Hertha BSC en Boavista (3-2) is donderdag korte tijd onderbroken.

Een vredesactivist rende halverwege de tweede helft met ontbloot bovenlijf het veld in Berlijn op. Op zijn maag en rug waren de teksten "Stop Bush" en "No War", duidelijk zichtbaar. Scheidsrechter Graham Barber staakte het duel voor even. De wedstrijd werd hervat nadat stewards de betoger hadden meegenomen.

Rest van de wedstrijd

Dankzij een late treffer donderdag van Dick van Burik verdedigt Hertha BSC tijdens de return in Porto een kleine voorsprong: 3-2. Met een rake omhaal in blessuretijd van het eerste duel in de vierde ronde van de UEFA-beker tegen Boavista bezorgde de 29-jarige Nederlander de Duitsers nog enig uitzicht op de kwartfinale.

De prachtige treffer van de oud-speler van NAC en FC Utrecht stemde trainer Huub Stevens nauwelijks tevreden. "Twee tegentreffers is natuurlijk veel te veel," bromde de Limburger. "Maar we leven nog, al is dit een gevaarlijk resultaat. In de uitwedstrijd zal het veel beter moeten."

Sommigen van de ruim 15.000 toeschouwers waren al vertrokken toen ook Van Burik zich met het Berlijnse slotoffensief ging bemoeien. De Braziliaanse spits Alves had de Duitsers tot tweemaal toe op voorsprong gebracht. Oscar (37e minuut) en Goulart (80e minuut) maakten echter gelijk.