MANCHESTER - Ruud van Nistelrooy heeft zich aan de kop gemeld van het topscorersklassement in de Champions League. De spits van Manchester United bracht woensdagavond op fraaie wijze het tweede doelpunt op zijn naam in de thuiswedstrijd tegen Juventus (2-1). Daarmee kwam hij dit seizoen op negen treffers in de CL, evenveel als Crespo (Inter) en Inzaghi (AC Milan). Voor Van Nistelrooy was het alweer zijn 28e treffer in totaal dit seizoen.

"Het is best lekker om een lekkere goal te maken", genoot de international na. "Ik was er al de hele wedstrijd naar op zoek. Bij die eerste treffer van Brown stond ik ook klaar, maar zijn kopbal was goed gekozen."

Na zijn late doelpunt gooide Van Nistelrooy zijn shirt uitgelaten in het publiek. "Ik had dat vooraf niet bedacht. Het gebeurde in alle vreugde om die treffer. Ik gooide mijn shirt in de richting van mijn moeder en mijn vriendin, maar daar kwam die natuurlijk niet aan. Gelukkig kreeg ik het shirt van een supporter terug, anders had ik eigenlijk niet geweten hoe ik het duel had moeten uitspelen."

Topscorersklassement CL: 1. Van Nistelrooy (Manchester United), Inzaghi (AC Milan), Crespo (Inter) 9 doelpunten, 4. Makaay (Deportivo) 8, 5. Henry (Arsenal) 6, 6. o.a. Ibrahimovic (Ajax) 5, . o.a. Kluivert (Barcelona) 4.