WOKING - McLaren-teambaas Ron Dennis reageert furieus op de beschuldiging dat zijn team debutant Lewis Hamilton een voorkeursbehandeling geeft. Wereldkampioen Fernando Alonso krijgt volgens de Brit een identieke behandeling.

"Ik kan met het hand op het hart stellen dat onze beide rijders over hetzelfde materiaal beschikken en dezelfde steun en kansen krijgen binnen het team. Lewis en Fernando zijn zich daar van bewust en hebben geen probleem met onze manier van werken.”

”De resultaten van alle races zullen de Britse en Spaanse pers dit seizoen de mogelijkheid geven om sensationele berichten de wereld in te sturen. Het stoort me enorm dat een onschuldige opmerking van Fernando opzettelijk werd misbruikt om kranten te verkopen.”

Alonso vertelde tijdens een interview met de Spaanse zender Cadena Ser dat hij zich nog niet helemaal thuis voelde bij McLaren. Volgens Dennis werd dat vervolgens opzettelijk fout begrepen door de media en is er volgens Alonso geen sprake van een voorkeursbehandeling.

De Spanjaard moet volgens Dennis alleen nog even wennen aan zijn nieuwe omgeving. De relatie tussen rijder en team zou echter elke week nog beter worden.