AMSTERDAM - Formule 1-coureur Robert Kubica staat zondag waarschijnlijk gewoon weer aan de start van de Grand Prix van Amerika, ondanks zijn crash van afgelopen week.

De Pool is ontslagen uit het ziekenhuis en zijn renstal BMW Sauber wil graag weer een beroep op hem doen. Alleen een medische keuring van de internationale autosport federatie FIA kan donderdag nog roet in het eten gooien.

"We willen allemaal dat hij weer ingezet wordt, zodat de herinnering aan de crash snel vervangen kan worden door een goede wedstrijd", zegt BMW motorsport-directeur Mario Theissen tegen het Duitse sportblad Kicker.

Verstuikte enkel

De 22-jarige coureur sloeg zondag enkele keren over de kop tijdens de Grand Prix van Canada. Daarna kwam hij in zijn wrak tegen de vangrail tot stilstand. Het enige dat hij eraan overhield was een verstuikte enkel.

Mocht Kubica geen fiat krijgen van het medische team van de FIA, dan heeft BMW zijn mogelijke vervangers al klaar staan. Het team zal dan kiezen tussen de Duitse testrijders Sebastian Vettel en Timo Glock. Nick Heidfeld is de andere vaste rijder van het team.