ROTTERDAM - Ali Boussaboun voetbalt komend seizoen in Qatar. De Feyenoorder heeft een contract getekend bij Al-Wakrah Sport Club. Dit meldt de Rotterdamse voetbalclub op de website.

Boussaboun had bij Feyenoord nog een doorlopende verbintenis tot medio 2009 maar de Marokkaanse aanvaller mocht uitkijken naar een andere club. Hij werd in januari verhuurd aan FC Utrecht. De Utrechters hadden een optie tot koop, maar lichtten die niet. Boussaboun kwam in de zomer van 2005 naar Feyenoord.

Diba

De komst van de spits werd door Al-Wakrah al eerder aangekondigd op de site. Op de site is ook Anouar Diba te zien. Of de NAC-speler ook tot een akkoord is gekomen met de Arabieren is niet bekend.

Wotte

Mark Wotte gaat volgend seizoen ook aan de slag in Qatar. De trainer heeft woensdag bij de club Al-Ahly een contract getekend voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. Wotte gaat op 1 augustus beginnen.

Wotte zal in Qatar worden vergezeld door twee Nederlandse assistenten en een Nederlands hoofd opleidingen. De namen hiervan zullen aan het einde van deze week worden bekendgemaakt. "De club wil de Nederlandse werkwijze kopiëren. Nederland heeft toch een goede naam in de wereld", aldus Wotte. "Het is voor mij een groot voordeel, want het maakt het werken een stuk makkelijker."

Wotte werd onlangs ontslagen bij RKC Waalwijk. Daarvoor was hij werkzaam in Egypte bij de club Ismaelia. In Nederland werkte hij bij ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Den Bosch en Willem II. Ook was hij bondscoach van Jong Oranje en technisch directeur bij Feyenoord.