PEKING - De artsen en verpleegsters in de ziekenhuizen in Peking krijgen met het oog op buitenlandse bezoekers tijdens de Olympische Spelen training in vriendelijkheid.

Het medische personeel is doorgaans stug en de autoriteiten willen deze houding veranderen om traumatische ervaringen te voorkomen. De doktoren moeten ook een aantal algemene medische termen in het Engels leren.

"De trainingen zijn bij sommige ziekenhuizen al begonnen. Daarbij komen ook culturele etiquette, olympische kennis en normen en waarden aan de orde", schrijft de krant Beijing Daily.

De trainingen worden gegeven in totaal 22 ziekenhuizen, die zijn aangemerkt als officiële olympische medische hulppost.

Kijkers

Naar schatting vier miljard mensen zullen de Olympische Spelen van 2008 op televisie volgen, een miljard meer dan in 2004 naar de Spelen in Athene keken. Dat meldden Chinese staatsmedia woensdag.

"Het totaal zal ongeveer 1 miljard hoger liggen dan die van de Olympische Spelen van 2004 in Athene en ik geloof dat we dat doel kunnen bereiken", citeerde het persbureau Xinhua de verantwoordelijke man van het Chinese bedrijf belast met de tv-uitzendingen.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft 2,5 miljard dollar betaald gekregen voor de uitzendrechten voor de Winterspelen in Turijn (2006) en de Zomerspelen in Peking (2008).