SAINT-ETIENNE - Christophe Moreau heeft dinsdag de tweede etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. De Franse wielrenner van AG2R versloeg in de sprint zijn Spaanse medevluchter José Antonio Redondo (Astana). De Spanjaard Alejandro Valverde won de pelotonssprint om de derde plaats.

Moreau nam tevens de leiding in het klassement over van de Britse proloogwinnaar Bradley Wiggins. De tweede rit ging van Saint-Paul-en-Jarez naar Saint-Etienne, over 157 kilometer.

Belg

De Belgische neoprof Kevin Seeldraeyers (20) kampte met pech in de finale. De renner van Quick-Step maakte deeluit van de kopgroep, maar 6 kilometer voor de finish brak zijn ketting waardoor Moreau en Redondo vrij spel kregen.

"Balen, maar niets aan te doen", reageerde Seeldraeyers op de Belgische televisie. "Bovendien had ik Moreau in de sprint normaal niet verslagen, maar aan de andere kant: Je weet maar nooit."

Voorbereiding

Veteraan Moreau (36) won vorig jaar het bergklassement in de Dauphiné, waarin hij als tweede in het klassement eindigde. In 2001, het jaar waarin hij in de proloog van de Tour de France zegevierde, won hij de Dauphiné. In 1998 won hij al eens een tijdrit in de Franse voorbereidingskoers op de Tour, waaraan hij al sinds 1996 meedoet.

Woensdag krijgen de renners in de Dauphiné een tijdrit van ruim 40 kilometer met start en finish in Anneyron te verduren, met daarin twee klimmetjes van de vierde categorie. De favorieten voor de Ronde van Frankrijk, zoals de Kazach Vinokoerov, de Spanjaard Valverde en de Amerikaan Leipheimer, zullen zichzelf graag even testen.