AMSTERDAM - Lewis Hamilton krijgt bij McLaren een voorkeursbehandeling. Dat stelde zijn ploeggenoot Fernando Alonso maandag op het Spaanse radiostation Cadena Ser.

"Ik was er vanaf het eerste moment al niet gelukkig mee: een Engels team en een Engelse ploeggenoot. Je kunt er op wachten dat de meeste hulp zijn kant op gaat."

Alonso deed zijn beklag twee dagen nadat de 22-jarige Hamilton in Canada de eerste grand-prixzege uit zijn carrière behaalde. De Britse rookie veroverde daarmee ook de leiding in de stand om het wereldkampioenschap.

Hij belandde in zijn debuutseizoen in alle zes races op het podium. Tweevoudig wereldkampioen Alonso kwam in de Grand Prix van Canada niet verder dan de zevende plaats.

Ontspannen

De Spanjaard, die dit seizoen van Renault naar McLaren overstapte, geeft de strijd om de wereldtitel echter nog niet op. "Ik weet hoe de situatie is, maar ik klaag er niet over. Ik blijf ontspannen omdat ik weet dat ik goed ben. Aan de andere kant begrijp ik dat het team ongeduldig is omdat ze hadden verwacht dat ik meer zou domineren. Maar ik weet waar ik sta en wil hoe dan ook de wereldtitel winnen. Dat is wat we allemaal willen."