LANGEZWAAG - Ismaïl Aissati kan woensdag niet meedoen met Jong Oranje in de wedstrijd tegen Portugal op het Europees kampioenschap voetbal. De middenvelder heeft te veel last van een knieblessure.


Feyenoorders Royston Drenthe en Dwight Tiendalli rusten uit na de training

De voetballer van PSV ontbrak dinsdag op het trainingsveld in Langezwaag. Hij werkte in het hotel aan zijn herstel met een eigen oefenprogramma.

"Hopelijk kan Aissati zaterdag tegen de Belgen wel weer meedoen", aldus bondscoach Foppe de Haan. Otman Bakkal vervangt Aissati als meest vooruitgeschoven middenvelder.

Irritatie

Aissati viel zondag in het eerste duel tegen Israël (1-0) uit met een knieblessure. Onderzoek wees maandag uit dat de middenvelder geen schade aan het gewricht had opgelopen.

Wel klaagde Aissati over irritatie aan de knieschijf en de binnenmeniscus van zijn rechterknie.

Donk

De Haan kent verder geen personele problemen. Alleen Ryan Donk zag het laatste gedeelte van de oefensessie vanaf de zijkant met een ijszak op zijn heup. "Daar heeft hij een tik op gehad, maar ik verwacht geen problemen", vertelde De Haan.

Medunjanin

De 63-jarige Fries past ondanks de fitte spelersgroep zijn basisteam op nog één positie aan. Haris Medunjanin is na een tegenvallend optreden in het eerste duel tegen Israël (1-0) zijn plaats kwijt. Royston Drenthe neemt zijn plek links op het middenveld over. Tegen de Israëliers begon Drenthe nog als linkerverdediger. Daar speelt woensdag Calvin Jong-a-Pin van SC Heerenveen.

De Haan deed voor aanvang van het openingsduel nog geheimzinnig over zijn opstelling. Nu gaf hij de elf namen prijs aan de media. "Iedereen weet nu wel hoe we willen spelen. Het heeft niet zo veel zin meer om de opstelling voor onszelf te houden."

Jong Portugal

Jong Portugal mist woensdag twee spelers. Verdediger José Gonalves heeft een knieblessure, aanvaller Ricardo Vaz Té een pijnlijke schouder. Die hield hij over aan het openingsduel met België van zondag (0-0).

Door het gelijkspel is Portugal tegen Jong Oranje waarschijnlijk alleen gebaat bij een overwinning. Manuel Da Costa van PSV maakte tegen België een sterke indruk. Hij begint woensdag opnieuw in het basisteam. Andere aansprekende namen zijn die van Nani (vanaf komend seizoen Manchester United), Manuel Fernandes (Everton), Joao Moutinho (Sporting Portugal) en Hugo Almeida (Werder Bremen).

Jong Oranje is bij een overwinning zeker van een plaats in de halve finales en deelname aan de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Opstelling Jong Oranje: Waterman; Zuiverloon, Vlaar, Donk en Jong-a-Pin; Jenner, Maduro, Bakkal en Drenthe; Rigters en Babel.

Vermoedelijke opstelling Portugal: Ribeiro; Amoreirinha, Da Costa, Semedo en Antunes; Fernandes, Veloso, Moutinho en Nani; Varela en Almeida.

Uitverkocht

De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Portugal op het Europees kampioenschap voetbal van woensdag is nagenoeg uitverkocht. Op de wedstrijddag zijn nog enkele kaarten te koop bij stadion Euroborg van FC Groningen, dat een capaciteit heeft van ongeveer 20.000 plaatsen.

Voor het laatste groepsduel, tegen België, zijn eveneens nog tickets beschikbaar. Die wedstrijd is zaterdag in het stadion van SC Heerenveen. Daar kunnen 26.000 mensen terecht.