AMSTERDAM - Middlesbrough heeft een oogje op Grétar Steinsson. De 25-jarige verdediger van AZ zou naar verluidt zes miljoen euro moeten kosten. Dat bedrag zou de Noord-Engelse club vooralsnog niet willen betalen.

"Grétar heeft er nooit een geheim van gemaakt graag in Engeland te willen voetballen", zegt zijn zaakwaarnemer dinsdag in De Telegraaf.

Steinsson, die bij AZ nog een contract heeft tot medio 2011, hoopt dat zijn club wil meewerken aan de transfer. De IJslander speelt sinds 2005 in Alkmaarse dienst. Eerder kwam hij uit voor onder meer het Zwitserse Young Boys en het IJslandse Ía.

De Mul

Tom de Mul speelt de komende seizoenen mogelijk voor Sevilla. De 21-jarige vleugelaanvaller van Ajax heeft al gesproken met de Uefa Cup-winnaar uit Zuid-Spanje.

"Maar alleen over het sportieve gedeelte, en dat zag er heel goed uit", zegt zijn manager dinsdag in De Telegraaf. Ajax' technisch directeur Martin van Geel zou de onderhandelingen tussen Ajax en Sevilla bevestigen. De Mul heeft bij Ajax nog een verbintenis voor een jaar. De bekerwinnaar zou daarom geneigd zijn de jonge Belg te laten vertrekken, zodat nog iets aan zijn vertrek wordt verdiend.

De tweevoudig international debuteerde op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde tot nu toe 36 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Vitesse.