AMSTERDAM - Als de transfer van Miroslav Klose naar Bayern Munchen rond komt, zal dat consequenties hebben voor Roy Makaay. In een interview gaf voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maandag aan dat de Nederlander dan op de transferlijst komt.

'Als Klose komt vertrekt Makaay', stelt de voormalig international resoluut. 'We hebben zijn zaakwaarnemer hier al over ingelicht.' Vooralsnog is de deal niet rond, omdat Klose's werkgever Werder Bremen niet toe wil geven. De Duitse aanvaller heeft persoonlijk al wel een akkoord bereikt met de club waar ook Mark van Bommel onder contract staat.

Het contract van Klose bij Werder loopt nog één seizoen door. Daarna zal hij zeker in dienst treden bij de recordkampioen. Rummenigge maakt zich niet druk om de interesse van Olympique Lyon voor Klose. "We zijn er zeker van dat hij volgend seizoen voor ons speelt."

Roy Makaay hoeft niet bang te zijn volgend seizoen zonder werkgever te zitten. In een eerder stadium gaven Feyenoord, Vitesse en het Franse Olympique Marseille al aan de ervaren aanvaller vast te willen leggen.