ARNHEM - Engeland en Tsjechië hebben maandag gelijkgespeeld in groep B van het EK onder 21 jaar. In het Gelredome van Arnhem bleef het 0-0. Jong Italië heeft in zijn eerste partij op het jeugd-EK een gevoelige nederlaag geleden. In Nijmegen ging de ploeg van trainer Pierluigi Casiraghi, een van de grote favorieten voor de eindzege, maandag met 1-0 onderuit tegen Jong Servië.


Foto: Rob Herstel | Engeland mist penalty

Leroy Lita kreeg twee minuten voor tijd een ideale gelegenheid om Jong Engeland toch nog aan een doelpunt te helpen. De aanvaller, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft met Reading, schoot een na een handsbal van Roman Hubnik toegekende strafschop echter tegen de buitenkant van de paal.

De Engelsen kropen in de Arnhemse Gelredome zelf ook een aantal keer door het oog van de naald. Vooral in de tweede helft kreeg Tsjechië een aantal uitstekende kansen, maar deze werden door Martin Fillo en Jan Kysela niet benut. Aan de andere kant was David Nugent van Preston North End een paar keer dicht bij een treffer.

Servië

Dejan Milovanovic maakte bij voor Servië tegen Italië na een uur spelen de enige treffer.

Voordat Servië toesloeg had Italië al een handvol uitgelezen kansen onbenut gelaten. Vooral Raffaele Palladino mocht zich dat aanrekenen, maar ook Fiorenina-speler Giampaolo Pazzini had zijn vizier niet op scherp staan.

Aan de andere kant had Milovanovic minder moeite om het net te vinden. De speler van Rode Ster Belgrado kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en schoot verwoestend hard raak.

Leiding

Servië gaat dankzij de zege na één speelronde aan de leiding in groep B. De andere landen in de poule, Tsjechië en Engeland, kwamen eerder maandag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.