MONTREAL - Minder dan 24 uur na zijn zware crash in Canada, wil Robert Kubica al opnieuw aan de slag. De Pool verliet maandag op eigen kracht, maar met een pijnlijke enkel, het ziekenhuis in Montreal. Donderdag wordt beslist of hij in Amerika mag starten.

"Ik voel geen pijn meer en ben blij dat ik het ziekenhuis al zo snel mag verlaten zodat ik me kan voorbereiden op de volgende race in Indianapolis," aldus Kubica bij het verlaten van het ziekenhuis. "Ik wil iedereen bedanken voor de uitstekende medische zorgen. Ook de mensen die me kwamen bezoeken zoals Jarno Trulli wil ik graag bedanken."

Kubica kwam in de 27ste ronde van de GP van Canada in contact met de Toyota van Trulli en knalde daarna hard tegen een betonnen muur. Met uitzondering van een lichte hersenschudding en een verzwikte enkel liep hij geen verwondingen op.

Voor Kubica in Indianapolis mag starten, moet hij wel nog een bezoekje aan de arts van de FIA brengen. Die zal beslissen of de Pool fit genoeg is om te racen. Is dat niet zo, dan kondigt BMW-Sauber donderdag om 16 uur aan wie de Pool zal vervangen. Testrijders Timo Glock en Sebastian Vettel zijn de belangrijkste kanshebbers.