AMSTERDAM - De Deense voetbalbond heeft officieel beroep aangetekend tegen de straf die vrijdag door de Uefa werd opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden in het EK-kwalificatieduel tegen Zweden.

De Europese voetbalbond kende de tegenstander een 3-0 overwinning toe en bepaalde daarnaast dat Denemarken vier duels op minimaal 250 kilometer van hoofdstad Kopenhagen moet afwerken.

Scheidsrechter

Denemarken werd daarmee gestraft voor de chaotisch verlopen slotfase van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. In de voorlaatste minuut werd scheidsrechter Herbert Fandel aangevallen door een dronken Deense supporter, die het niet kon verkroppen dat zijn land bij een stand van 3-3 een strafschop tegen had gekregen.

De Duitse arbiter, die kort daarvoor de Deense middenvelder Christian Poulsen met rood had weggestuurd, besloot daarop de wedstrijd te staken.

Zwaar

In eerste instantie lieten de Denen nog weten elke mogelijke straf te accepteren, maar daar zijn ze nu van teruggekomen. Een official zei de sanctie veel te zwaar te vinden omdat met vergelijkbare gevallen veel milder zou zijn omgesprongen.

Voor Denemarken lijkt plaatsing voor het komende EK een loodzware opgave te worden. De Scandinaviërs staan met tien punten uit zes wedstrijden op de vierde plaats in groep F.