PORTLAND - Autocoureur Robert Doornbos is zondag bij de race voor de Champ Car World Series in Portland als derde geëindigd. De zege op het Amerikaanse circuit ging naar de Fransman Sebastien Bourdais. De Brit Justin Wilson eindigde op ruim 13 seconden als tweede.

Bekijk video

Wilson vertrok zondag van pole. Dat gebeurde voor het eerst in de geschiedenis van de Champ Car vanuit een staande start. Naast hem stond Doorbos met zijn USA Minardi op de tweede startplaats. De winnende Fransman gaat na vier races ook aan de leiding in de World Series. Bourdais heeft 105 punten. Doornbos staat derde met 87 punten.

Voor de Nederlandse 'rookie' was het zijn derde podiumplaats dit seizoen. Eerder eindigde de Rotterdammer als tweede bij zijn debuut in Las Vegas en als derde in Houston. Op Long Beach noteerde hij nog een dertiende plaats.

Trede

"Ik ben blij dat ik het podium weer op mocht, maar het was niet de trede die ik vooraf in gedachten had", reageerde de Nederlander. Doornbos reed tot aan zijn eerste pitstop op de tweede plaats. Vervolgens viel hij terug naar positie vier. Aan het einde van de race haalde de Rotterdammer kampioenschapsrivaal Will Power nog in.

Foutje

"De start ging eigenlijk zoals ik wel had verwacht. Er is dit weekeinde veel over gepraat, maar we hebben allemaal bewezen dat we dit zonder problemen kunnen doen. Een foutje in de eerste bocht zorgde ervoor dat ik achter Justin Wilson moest aansluiten. Dit is wel een goed resultaat, maar toch is er nog ruimte voor verbetering."