AMSTERDAM - John van Lottum wordt mogelijk de nieuwe coach van Michaëlla Krajicek. De 31-jarige oud-tennisser voerde hier tijdens Roland Garros twee keer overleg over met Krajicek's vader Petr, meldt het AD maandag.

"Ik heb een prettig gesprek gehad, maar moet eerst zelf beslissen of ik wil coachen. Ik heb toch een gezin", stelt Van Lottum. Vooralsnog is Van Lottum de belangrijkste kandidaat voor de vacature. Petr Krajicek hoopt dat de na zijn tenniscarrière als tv-commentator werkzame Van Lottum samen met een Tsjechische conditietrainer zijn dochter gaat trainen.

"Maar het geld is wel belangrijk", laat hij weten. "Van Lottum en de Tsjechische trainer moeten met een kostenplaatje komen. Mochten we eruit komen, dan beginnen we eerst met een proefperiode."

Uitdaging

Van Lottum ziet in het coachen van Michaëlla Krajicek een mooie uitdaging. "In Nederland is Michaëlla dé kandidate. Ze staat veertigste op de wereldranglijst en heeft haar top nog niet eens bereikt." Van Lottum is er van overtuigd dat hij geknipt is voor de baan. "Ik denk dat ik het goed kan, maar het vak moet ik nog leren."