AMSTERDAM - Raymond van Barneveld heeft met succes zijn titel op de UK Open verdedigd. De Hagenees versloeg in de finale landgenoot Vincent van der Voort: 16-8.

Van Barneveld deelde op weg naar de finale een oorveeg uit naar zijn grootste concurrent Phil Taylor. De Nederlander versloeg de Brit in de kwartfinale met klinkende cijfers: 11-4. In de halve finale zette hij met dezelfde cijfers Colin Lloyd opzij.

Van der Voort moest een veel grotere inspanning leveren om de finale van de UK Open, dat ook wel de 'FA Cup of Darts' wordt genoemd, te halen. Zowel bij de laatste acht als bij de laatste vier had de Nederlander de volle 21 legs nodig.

Topvorm

In de finale kwam Van der Voort er echter niet aan te pas. Van Barneveld was in absolute topvorm en stond bij de tweede pauze al met 8-2 voor.

Het enige moment van verzwakking aan de kant van de regerende wereldkampioen in de PDC was in leg 23. Barney kreeg vijf pijlen om de wedstrijd uit te gooien maar wist er geen één te benutten.

In de daaropvolgende leg besliste de Hagenees de wedstrijd echter alsnog. Van Barneveld is de eerste darter ooit die met succes zijn titel verdedigde op de UK Open. Hij mag dertigduizend Engelse ponden aan prijzengeld mee naar huis nemen.